Sukhothai Historical Park – en attraktion i Thailand

Sukhothai betyder ”lykkens daggry”, og denne rige by var engang hovedstad i Thailand. Hvis du bevæger dig 450 km nord fra den nye hovedstad Bangkok, vil du finde byen Sukhothai. Det vil tage omkring 6 til 7 timer at nå dertil med bus eller du kan vælge en af de flere daglige flyvninger.

Et meget interessant sted at besøge i Sukhothai er Sukhothai Historical Park, som er blevet anerkendt på listen over verdensarv af UNESCO i 1991. Man vil derfor ikke ønsker at gå glip af dette antikke sted på sin seværdighedsliste.

Sukhothia Historical Park er et område, der besidder storslåede stykker af kongelige paladser, fire byporte, buddhistiske templer, dæmninger, voldgrave og mange elegante ruiner. Ruinerne er udsmykket med forskellige Buddha-skulpturer. Disse gigantiske Buddhaer er nogle af de mest storslåede, du nogensinde vil opleve. De er blevet Sukhothais største skat.

Det bedste tidspunkt at besøge dette sted er i november, fordi det er den måned, hvor Sukhothai Loi Krangthon og stearinlys-festivallen fejres. Denne festival viser den thailandske tradition, hvor man fejrer uldmånenatten i november, når luften er kold, og tidevandet er højt. Fyrværkeri affyres, Krangtons udformes og sættes fri, og stearinlysene tændes. En skønhedskonkurrence kaldet Nang Nopphamat og udstilling finder også sted i parken.

Den kulturelle og kunstneriske arv med de gamle bygningsrester har gjort denne historiske park til et populært turistmål.

Tags: , , , , ,