Det thailandske køkken er blevet populært i mange dele af verden, med restauranter der tilbyder kunderne en bred vifte af thailandske retter. Dette køkken er generelt temmelig krydret -en af grundene til at nogle turister på sommerferie foretrækker at bestille mildt krydret Por Pia Tord (thaiforårsrulle). I årenes løb er det thailandske køkken blevet påvirket af smag og aroma fra den nabolandene. For eksempel er metoden til friturestegning eller ‘wok’ blev indført fra Kina. Faktisk er et par populære thailandske retter oprindeligt kinesiske.
Ris er det thailandske folks vigtigste kornsort. Det serveres med saucer og karryretter, som udgør mellemretten. I den enkle thailandske mellemret kaldet Khao Rat Kaeng er karry blandet med ris for at skabe et enkelt måltid. Alle thaimåltider består af forskellige typer af ris, såsom klæbrig ris, samt nudler. De mest almindelige urter, der anvendes, er krydderier som kaffirblade, citrongræs, hvidløg, gurkemeje, peberkorn og karrypulver. Det thailandske køkkens krydrethed kan tilskrives fem forskellige typer af krydderier, der bruges i de fleste retter.
I Thailands kulinariske tradition bliver de retter, der spises til morgenmad, undertiden også spist til frokost og middag. Chok, eller risgrød, er en hverdagsret som er Khao Tom eller rissuppe med kylling, svinekød eller rejer. Dessert består normalt af frisk frugt, og budding lavet af kokos serveres også. Hvad traditionelle drikkevarer angår er, iste (Cha yen), iskaffe (Oliang), energidrikke (Krating Daeng) og risvin (Sato) de mest almindelige. Sørg for at prøve forskellige thailandske retter, næste gang du besøger Thailand på sommerferie.