Thailand, De Fries Land

Alle lande er unikke, og det samme gælder Thailand. Dette land har meget kultur at byde på. Vi støder ofte på steder, hvor udlændinge klager over uforenelighed med landets lov og ordenssystem. Dette skyldes hovedsageligt, at de besøgende ikke tænker over landets forfatningsmæssig ordning.

Thailand forventer en masse af deres besøgende, især af deres adfærd. Den skal accepteres af både borgerne og de thailandske embedsmænd. Disse embedsmænd har højere status end deres kolleger i USA, Storbritannien, Canada og andre lande. I virkeligheden er denne institution næsten uden sidestykke i resten af verden.

Før du rejser til Thailand, er der nogle ting, som er værd at huske på. Der er mange attraktioner i Thailand, men med dem følger en række forventninger. Svarende til den indiske traditions Namaste, har Thailand wai. Dette betyder et tegn på respekt for den, man retter det mod. Wai giver det thailandske folk en følelse af respekt og accept. Man gør det ved at sætte håndfladerne sammen og hæve dem op til næsen, samtidig med at man svagt bøjer hovedet. Ved højere embedsmænd hæves hænderne højere og med mere respekt, da disse kræver større respekt og autoritet end almindelige mennesker og andre forretningsmænd i det thailandske samfund.

Hvis du tager til Thailand, skal du sørge for, at du har nok tid til at se det hele. Ellers kan du virkelig glip af nogle af de store seværdigheder i dette land.

Tags: , , , , ,