Derfor bør du tænke dig om, inden du får lavet tænder i Thailand

dentist-1025338_640Det er en realitet, at langt de fleste danskere synes, at prisniveauet hos danske tandlæger er højt. Det er derfor ikke uden grund, at der er rigtigt mange danskere, der har overvejet at få lavet en tandbehandling i udlandet. I den anledning opleves der en stigende interesse for at få udført tandbehandlinger i Thailand. Dog bør du altid tænke dig om, før du beslutter dig for at få lavet dine tænder i Thailand.

Ingen mulighed for at klage eller søge erstatning i Danmark

Beslutter du dig for at få lavet tænder i Thailand, skal du være opmærksom på, at du ikke vil være dækket af det danske klagesystem. Det betyder med andre ord, at det er dig, der hænger på problemet, hvis der går noget galt. Du har altså hverken mulighed for at klage eller søge erstatning i Danmark, da du bevidst har valgt en udenlandsk tandlæge frem for en autoriseret dansk tandlæge. Dog skal det nævnes, at der er mulighed for at tegne en speciel tandforsikring, hvor du også er dækket ind i udlandet.

Thailandske tandlæger er ikke underlagt danske regler

Det giver sig selv, at thailandske tandlæger naturligvis ikke er underlagt danske regler. I Danmark stilles der høje krav til de nationale tandlæger, men det samme er ikke tilfældet i Thailand. Tilmed er det en realitet, at man langt fra er sikret de samme rettigheder, hvis man får udført en tandbehandling hos en thailandsk tandlæge.

Før du beslutter dig for at besøge en tandlæge i Thailand, bør du altid skabe dig et overblik over de gældende regler og rettigheder.

Det er besværligt at få foretaget efterbehandlinger

Langt de fleste tandbehandlinger giver det bedste resultat, hvis der følges op med en eller flere efterbehandlinger. Det kan derfor blive en dyr affære, hvis du skal besøge Thailand flere gange og have foretaget efterbehandlinger. I den forbindelse skal du tage højde for udgifter til flybilletter og hotelophold, og det kan naturligvis hurtigt løbe op.

Det er ikke nødvendigvis alle tandbehandlinger, der kræver en efterbehandling. Hvis din tandbehandling sjældent kræver en efterbehandling, behøves du ikke nødvendigvis være bekymret.

Der er ikke de samme uddannelseskrav til thailandske tandplejere

Der er en verden til forskel, når det drejer sig om tandplejere i henholdsvis Danmark og Thailand. Skal man blive professionel tandplejer i Danmark kræver det, at man tager en lang uddannelse. Vælger man en thailandsk tandlæge, kan man ikke nødvendigvis forvente den samme professionelle behandling og service.

Betyder kvalitet og service noget for dig, bør du altid undersøge, hvilke forudsætninger de forskellige thailandske tandlæger har. Selvom landet er plaget af uprofessionelle tandlæger, så er der naturligvis også mange dygtige- og veluddannede tandlæger i Thailand.

Selvom man skal tænke sig godt om, før man får lavet tænder i Thailand, skal man naturligvis heller ikke glemme fordelene. Skal man have lavet en større tandbehandling, er det f.eks. ikke usandsynligt, at man kan spare flere tusinde kroner.